Kanaaldijk N.W. 123, villa in Helmond

Deel op:  

Omschrijving

De voormalige fabrikantenvilla Karelstein werd rond 1840 gebouwd in opdracht van jonkheer Carel Theodoor van der
Brugghen, de heer van Croy. De naam Karelstein werd afgeleid van de voornaam van diens grootvader. Het pand diende als woonhuis voor de fabrikanten van de ernaast gelegen fabriek. In 1875 werd het huis gesplitst zodat er twee gezinnen konden wonen. Nr. 123 behield de naam Karelstein, nr. 121 kreeg de naam ’t Witte Huis. In 1886 heeft het pand tijdelijk dienst gedaan als textielfabriek.

Het pand is geheel herbouwd in 2002

Het vrijstaande pand telt twee bouwdelen. Beide ingangen zijn via een hardstenen trapje te bereiken; de entree op nr. 123 bestaat uit een rondboog portiek.

De voormalige fabrikantenvilla is van belang als bijzondere uitdrukking van de sociaaleconomische ontwikkeling van Helmond. het pand heeft architectuurhistorische waarde door de sobere classicistische stijl. Door de situering aan de Zuid-Willemsvaart is de villa verbonden met de ontwikkeling van Helmond als industriestad.

Het rechter gedeelte "Karelstein" wordt hierbij te koop aangeboden en biedt de mogelijkheid tot het creëren van een drietal appartementen met een totale woonoppervlakte van ca. 580 m2. door het ruime perceel van maar liefst 1240 m2 is er tevens de mogelijkheid tot het plaatsen van garages.
Daarnaast is ook wonen en werken in dit pand perfect te combineren. Vanwege het ruime perceel is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein te creëren.

Er is vergunning voor het creëren van 3 luxe appartementen!
Deze zijn ook afzonderlijk te koop zowel met als zonder uitbouw.
Hiervoor zijn inmiddels tekeningen gemaakt die ter inzage worden aangeboden.
Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de makelaar.

Kenmerken

Prijs:
€ 599.000,- k.k.
Postcode:
5707LD
Ligging:
vrij uitzicht
Woningtype:
villa
Soort bouw:
bestaand
Tuin:
Ja, achtertuin
Garage:
Ja
Kamers:
11
Slaapkamers:
9
Woonoppervlakte:
324m²
Perceeloppervlakte:
1240m²
Inhoud:
1338m³
Bouwperiode:
1840

Locatie

Reageer

Stuur door