Bakelseweg 8, woonboerderij in Aarle-rixtel

Deel op:  

Omschrijving

VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ MET MOGELIJKHEID VOOR EXTRA BOUWPERCEEL, INPANDIGE DUBBELE GARAGE, PAARDENSTALLEN, BERGING EN WEILAND.
Deze in het buitengebied van Aarle-Rixtel, een mooi dorp met gunstige ligging ten opzichte van Helmond, Eindhoven, Venlo en Nijmegen, gelegen vindt u deze uitstekend onderhouden woonboerderij. Aan de achterzijde bevindt zich een prachtig aangelegde tuin met royale vijver; tussen het groen en de klinkerpaden zijn diverse zithoeken gecreëerd. Het gevoel van vrijheid wordt gecompleteerd door de uitgestrekte weilanden, waar paarden en/of kleinvee heerlijk kunnen bivakkeren. De grote inpandige garage, paardenstallen en stenen berging geeft aan zowel dieren als allerhande spullen een zee van ruimte.


Begane grond:

De woning betreden we via de ruime hal met vide.
De hal is afgewerkt met een plavuizen vloer voorzien van vloerverwarming, schuurwerk wanden en een houten schroten plafond. In de hal bevindt zich de trapopgang naar de 1e verdieping, het toilet en de meterkast (10 groepen beveiligd middels 2 aardlekschakelaars en 2 kracht groepen).

Vanuit de hal is er toegang is er tevens toegang tot de kantoorruimte/slaapkamer en de woonkamer.

De woonkamer van ruim 56 m2 is afgewerkt middels een plavuizen vloer voorzien van vloerverwarming, schuurwerk wanden en een houten balken plafond. De woonkamer is voorzien van een gashaard en biedt toegang tot de keuken en de studeerkamer.
Aansluitend aan de woonkamer ligt de studeerkamer van ruim 15 m2 deze is afgewerkt middels een parketvloer, schuurwerk wanden en plafond.
De studeerkamer geeft een directe toegang tot de garage. Hierdoor is een beroep aan huis makkelijk te realiseren.

De ruime leefkeuken van ruim 15 m2 is afgewerkt middels een plavuizen vloer voorzien van vloerverwarming, schuurwerk wanden en plafond.
De Poggenpohl keukeninrichting is recentelijk aan de binnenzijde volledig gerenoveerd waardoor er kwalitatief een nagenoeg nieuwe keuken staat.
De keukeninrichting bestaat uit 7 bovenkasten, 7 besteklades, 4 pannenlades, 2 onderkasten en 1 le mans hoekkast.
De inbouwapparatuur bestaat uit een 4 pits keramische kookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koeler, oven en magnetron.

Aan de achterzijde van de keuken ligt het achterportaal met daarin een garderobenis, bijkeuken, berging, een kantoorruimte die tevens als slaapkamer te gebruiken is en de achterom welke toegang biedt tot de achtertuin.
Het achterportaaal is afgewerkt met een plavuizen vloer, schoonmetselwerk wanden en een houten schroten plafond.

De bijkeuken is voorzien van een tegelvloer, spuitwerk wanden en een schuurwerk plafond.
In de bijkeuken is de aansluitmogelijkheid voor de was apparatuur en is de verdeler voor de vloerverwarming gesitueerd.

De kantoorruimte/slaapkamer is afgewerkt met een laminaat vloer, deels spuitwerk en deels schoon metselwerk wanden en een schuurwerk plafond.
Deze kamer geeft tevens toegang tot de hal.

De inpandige garage van maar liefst 56 m2 biedt ruimte aan zeker 2 wagens. De garage is voorzien van twee dubbel openslaande deuren aan de voorzijde en een loop deur aan de zijkant. Tevens is de garage van binnen te bereiken via de studeerkamer.
De garage is afgewerkt met een tegelvloer, schoon metselwerk wanden en een houten schroten plafond.

De garage is voorzien van elektra en twee krachtgroep aansluitingen, verwarming en een stortbak.
Deze ruimte kan tevens functioneren voor mensen met een aan huis gebonden beroep of een ruimte behoevende hobby.
De op het zuiden gelegen achtertuin is keurig aangelegd en voorzien van een vijver en fontein. De terrassen bieden heerlijke zitplaatsen welke een beschutte en veel privacy biedende ligging hebben.

De achtertuin is middels een achterom aan beide zijden van de woning te bereiken.
Middels verharde paden is er toegang tot de oprit aan de linkerzijde van de woning, de stallen en de berging. ?
De aan de achterzijde van de tuin gelegen berging (op de foto rechts) en paardenstallen (op de foto links) zijn keurig gebouwd en opgetrokken uit spouwmuren, betonnen vloeren en zadel daken voorzien van pannen. De berging is voorzien van elektra, en een houten verdieping.

De stalruimte is voorzien van brinco stalinrichting en twee staldeuren welke uitkomen in de achter gelegen wei. De vloer is afgewerkt met klinkers en er is een gedeeltelijke verdiepingsvloer welke plaat biedt voor het hooi.
De achter de stallen gelegen wei is ideaal voor het hobbymatig houden van een aantal paarden of ander klein vee.

De woning heeft zowel aan de linkerzijde van de woning (foto’s boven) als aan de rechterzijde (foto rechts) grond liggen.
De grond aan de rechterzijde van de woning biedt de mogelijkheid tot het realiseren van een extra bouwkavel via de ruimte voor ruimte regeling.
Aan de linkerzijde van de woning is een ruime achterom met een mooie open poort. Ideaal om met groter materieel achterom te komen en eventueel auto’s te parkeren.


Eerste Verdieping:

Op de eerste verdieping beginnen we op de overloop welke toegang biedt tot de vier slaapkamers, kastenwand onderverdeeld in drie delen, c.v. ruimte en de twee badkamers. De overloop is afgewerkt met een laminaat vloer, schuurwerk wanden en een houten schroten plafond.

Slaapkamer 1 (ca. 18 m²): Deze is gelegen aan de rechter zijde van de woning en afgewerkt met een laminaat vloer, deels schuurwerk en deels schoon metselwerk wanden en een houten balken plafond. Deze kamer is voorzien van airco.

Vanaf de rechter slaapkamer is er via de overloop toegang tot de eerste badkamer en de c.v. ruimte.

Deze badkamer is afgewerkt met een tegelvloer, geheel betegelde wanden en een schuurwerk plafond voorzien van inbouw spots. Het sanitair bestaat uit een toilet, douche met cabine en vaste wastafel. De badkamer is voorzien van een dakkapel.

De c.v. ruimte is afgewerkt met een deels laminaat en deels betonnen vloer, schuurwerk wanden en een eternit platen plafond. In deze ruimte is de opstelling van de Remeha c.v ketel (1983) met de Smith gasboiler (inhoud 109 liter).

Slaapkamer 2 (ca. 24 m²):
Deze is gelegen midden achter in de woning en is afgewerkt met een laminaat vloer, schuurwerk wanden en een houten balken plafond. Deze woning is voorzien van dakkapel en tv aansluiting.

Slaapkamer 3 (ca. 20 m²): Deze is gelegen midden achter in de woning en is afgewerkt met een laminaat vloer, schuurwerk en schoon metselwerk wanden en een houten balken plafond. Deze kamer is voorzien van een dakkapel en vaste wastafel.

Slaapkamer 4 (ca. 31 m²): Deze is gelegen aan de linker zijde van de woning en is afgewerkt met een laminaat vloer, schoon metselwerk wanden en een houten balken plafond. Deze kamer is voorzien van een luik naar de tweede verdieping. Deze slaapkamer is momenteel in gebruik als biljard kamer en is ruim genoeg om op te delen in twee slaapkamers.

De badkamer (ca. 14 m²) is gelegen aan de achterzijde van de woning en is afgewerkt met een tegelvloer, geheel betegelde wanden en een houten schrootjes plafond voorzien van inbouw spots.
Deze badkamer is voorzien van een dakkapel, het sanitair bestaat uit een ligbad, douche met cabine, toilet, dubbele wastafel en radiator.


Tweede Verdieping:

Op de tweede verdieping bevindt zich een bergzolder welke middels een luik te bereiken is. De zolder is deels voorzien van een beplankte vloer, schoon metselwerk wanden en de isolerende dakplaten en gordingen zijn in het zicht.


Algemeen:
Traditioneel gebouwd * baksteen gevels uitgevoerd in spouw * begane grond vloer en 1e verdiepingsvloer van beton 2e verdiepingsvloer van hout * zadel dak voorzien van wolfseinden gedekt met gebakken pannen * enkele beglazing in houten kozijnen * aangesloten op water, elektra en riolering * gas middels een propaantank * alarminstallatie met aansluiting op meldkamer * grotendeels voorzien van vloerverwarming op de begane grond * kadastraal gemeente Aarle-Rixtel sectie G nummer 513 en 511 groot 51a59ca.


SAMENGEVAT:

WONEN:
Aan de woning valt op dat de huidige bewoners zich thuis voelen in een authentieke sfeer. De boerenplavuis is een aanwezige factor in hal, leef- en keukenruimte. Het geeft tezamen met diverse houtelementen de gezellige openhaard, een warme uitstraling aan de verder in lichte tinten afgewerkte ruimtes. Alle vertrekken zijn fors, wat tezamen met het vele licht wat door de originele roederamen binnen treedt een fijn ruimtelijk gevoel geeft. De woning is daarnaast voorzien van luxe die je bij een dergelijke woning mag verwachten, zoals de grote woonkeuken met klassieke Poggenpohl inrichting. Deze is recentelijk inwendig gerenoveerd en bevat alle benodigde apparatuur.

WERKEN:
Mocht u uw beroep graag aan huis willen uitoefenen, dan biedt deze boerderij onvoorziene mogelijkheden. Aan beide zijden van het centrale woongedeelte kunt u namelijk perfect kantoorruimte creëren met eigen toegang. De dubbele inpandige garage van 56 m² ligt naast de studeerkamer van 15 m² die op haar beurt vanuit de woonkamer te bereiken is. Aan de andere zijde, bij de keuken, heeft u nu al de beschikking over een kleine hal met toilet, en een kantoorkamer die desgewenst nog is uit te breiden. Maar u kunt er ook voor kiezen deze zijde te verbouwen tot een luxe slaap- en badkamer op de begane grond, al dan niet met garderobekamer en wasruimte. Het kan allemaal.

BUITEN LEVEN:
Kinderen kunnen. Hier nog volop ravotten, zelf kunt u naar hartenlust hobbyen in de garages (indien niet nodig als kantoor) of in de grote schuur en paardenstallen met Brinco stalinrichting en verdiepingsvloer. Dieren zijn hier goed te houden, ze horen in het landschap thuis. De royale bestrating rond

Kenmerken

Prijs:
€ 695.000,- k.k.
Postcode:
5735SC
Ligging:
aan drukke weg
Woningtype:
woonboerderij
Soort bouw:
bestaand
Tuin:
Ja, tuin rondom
Garage:
Ja
Kamers:
8
Slaapkamers:
5
Woonoppervlakte:
375m²
Perceeloppervlakte:
5159m²
Inhoud:
1412m³
Bouwperiode:
1984

Locatie

Reageer

Stuur door